Georgische wijnen

Batoemi

Batoemi is een historische stad gelegen in het westen van Georgië, bekend om zijn rijke cultuur en prachtige omgeving. Of je nu geïnteresseerd bent in historische bezienswaardigheden, wijnproeverijen of het verkennen van de natuur, Batoemi heeft iets voor iedereen.

Cultuur en Geschiedenis

Batoemi is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden te vinden, waaronder de Batoemi burcht, een imposante vesting uit de 12e eeuw, en de Batoemi kathedraal, een prachtig voorbeeld van Georgische architectuur uit de 17e eeuw. De stad is ook bekend om zijn lokale folklore en tradities, met vele festivals en culturele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

Het Europaplein in Batoemi, Georgië
Het Europa Plein in het centrum van Batoemi

Natuur en omgeving

Batoemi is omgeven door prachtige natuur, met bergen, valleien en rivieren in de directe omgeving. Populaire buitenactiviteiten in de omgeving zijn wandelen, bergbeklimmen en paardrijden. Bezoekers kunnen ook de lokale flora en fauna verkennen, met veel unieke planten- en diersoorten die alleen in deze regio te vinden zijn.

Bezienswaardigheden

Naast de historische bezienswaardigheden, biedt Batoemi ook tal van andere attracties. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Batoemi ethnografisch museum, waar ze meer te weten kunnen komen over de lokale cultuur en geschiedenis. Ook de Batoemi bazaar is een bezoek waard, met een breed scala aan lokale producten, waaronder wijn, honing en kaas.

female hand with tattoos holds a glass of wine against the background of vineyards

Wijn uit Batoemi en omstreken

Net als veel andere steden in Georgië, is Batoemi ook een belangrijke wijnregio. De stad is omgeven door wijngaarden en er zijn vele wijnkelders waar bezoekers wijnproeverijen kunnen doen en wijn kopen. De regio is beroemd om zijn Saperavi druif, die wordt gebruikt voor de productie van robijnrode wijnen met krachtige smaken van bessen en een aangename tannine. Bezoekers kunnen ook proeven van de lokale witte Rkatsitelidruif, die wordt gebruikt voor de productie van droge en fruitige wijnen.

Verder lezen over Georgië

Ontdek de wondere wereld van Georgische wijnen met Lonely Planet’s Georgia, Armenia & Azerbaijan als jouw betrouwbare gids. Dit (e)boek biedt het meest relevante en up-to-date advies over wat je niet mag missen en welke verborgen schatten er op jou wachten.

Verken de Tusheti-regio te voet, ontdek de wijngaarden in Goris en proef de lokale wijnen in Baku. Begin nu jouw reis naar het hart van de Georgische wijnwereld!

Georgische wijn

Verder lezen over de oudste wijn ter wereld
Een dienblad vol Georgische mousserende wijn

Mousserende wijn

Georgië is een land met een rijke wijngeschiedenis die teruggaat tot meer dan 8000 jaar geleden. Naast de bekende rode, rosé, oranje en witte wijn,

Lees verder »
traditional georgian alcohol drink chacha in bottles with different fruits and herbs selling at

Chacha

Georgië is al eeuwenlang bekend om zijn unieke wijnbouwtradities en de versterkte wijnen die hier worden gemaakt zijn geen uitzondering. Deze wijnen, ook wel “Chacha”

Lees verder »
beautiful green vineyard with rows of plants in georgia

Wijnhuizen van Kutaisi

De stad Kutaisi in Georgië is bekend om zijn wijnproductie en heeft verschillende wijnhuizen die de traditionele Georgische wijnproductie hanteren. Hieronder geven we een overzicht

Lees verder »
Bunchs of red grapes

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een internationale druivensoort die ook wordt verbouwd in Georgië voor de productie van rode wijn. Deze druivensoort is bekend om zijn krachtige

Lees verder »

Het land Georgië

De cultuur, geschiedenis en wijntoerisme