Georgische wijnen

Khvanchkara

Khvanchkara is een beroemde mousserende wijn uit Georgië, die bekend staat om zijn zachte en fruitige smaak. Deze bijzondere wijn is gemaakt van de druivensoorten Alexandreuli en Mukuncelhuri en is een geliefd drankje voor speciale gelegenheden en feesten.

Khvanchkara productie

Khvanchkara wordt geproduceerd in de regio Racha in Georgië, waar de perfecte klimatologische omstandigheden de groei van de druiven bevorderen. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste kwaliteit wordt gebruikt voor de productie van de wijn.

De wijn wordt gekenmerkt door zijn heldere en heldere kleur en zijn fijne bubbels. Het heeft een fruitige smaak met tonen van aardbeien, bosbessen en kersen. De smaak is zacht en vol, wat de wijn ideaal maakt voor het drinken bij feestelijke gelegenheden.

Combinatie met Georgisch eten

Khvanchkara is ook een populaire keuze voor het drinken bij een maaltijd. Het combineert goed met lichtere gerechten, zoals vis en gevogelte, en het is ook geschikt voor het drinken bij desserts. Deze mousserende wijn is ook een favoriete keuze voor toosten, omdat de zachte smaak en het fruitige aroma de feestelijke sfeer versterken.

old Abandoned Kvevri on Ground. The Large Earthenware

In tegenstelling tot veel andere mousserende wijnen, wordt Khvanchkara op traditionele wijze geproduceerd. Dit betekent dat de wijn in ondergrondse tonnen (qvevri’s) wordt gerijpt, waardoor de smaak en aroma worden versterkt. Het productieproces is tijdrovend en vereist veel zorg, maar het resultaat is een unieke en bijzondere wijn die de moeite waard is.

Verder lezen over Georgië

Ontdek de wondere wereld van Georgische wijnen met Lonely Planet’s Georgia, Armenia & Azerbaijan als jouw betrouwbare gids. Dit (e)boek biedt het meest relevante en up-to-date advies over wat je niet mag missen en welke verborgen schatten er op jou wachten.

Verken de Tusheti-regio te voet, ontdek de wijngaarden in Goris en proef de lokale wijnen in Baku. Begin nu jouw reis naar het hart van de Georgische wijnwereld!

Georgische wijn

Verder lezen over de oudste wijn ter wereld

Saperavi

Saperavi is een Georgische druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van rode wijn. Deze druivensoort is een van de belangrijkste druivensoorten in Georgië

Lees verder »

Aleksandrouli

De druivensoort Aleksandrouli is een bijzonder en veelzijdig druivenras uit Georgië, dat wordt gebruikt voor de productie van beroemde wijnen in het land. Van rood

Lees verder »
traditional georgian alcohol drink chacha in bottles with different fruits and herbs selling at

Chacha

Georgië is al eeuwenlang bekend om zijn unieke wijnbouwtradities en de versterkte wijnen die hier worden gemaakt zijn geen uitzondering. Deze wijnen, ook wel “Chacha”

Lees verder »
Red grapes with green leaves on the vine

Ojaleshi

De Georgische druivensoort Ojaleshi is een unieke druif die voornamelijk in het westen van Georgië wordt geteeld. De druif groeit op het terrein van de

Lees verder »
Een dienblad vol Georgische mousserende wijn

Mousserende wijn

Georgië is een land met een rijke wijngeschiedenis die teruggaat tot meer dan 8000 jaar geleden. Naast de bekende rode, rosé, oranje en witte wijn,

Lees verder »

Het land Georgië

De cultuur, geschiedenis en wijntoerisme