Georgische wijnen

Imereti

In het westen van Georgië vindt je de streek Imereti. Deze wijnstreek staat vooral bekend om zijn kwalitatief hoogstaande witte wijnen. De wijnproductie in Imereti heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid. Op deze pagina lees je meer over de wijnproductie in Imereti.

De geografische ligging van Imereti

Het westen van Georgië kenmerkt zich door het bergachtige landschap met een gematigd klimaat, wat bijdraagt aan de groei van druiven en het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen. De ligging van Imereti beïnvloedt de wijnproductie in dit gebied op verschillende manieren.

Een van de belangrijkste invloeden is terug te vinden in het klimaat van de streek. Het gebied heeft een gematigd klimaat met warme zomers en koudere winters. Dit klimaat maakt Imereti uitermate geschikt voor de groei van druiven en biedt de juiste omstandigheden voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen.

Okatse River Landscape. Khoni District Near Kutaisi In Imereti R

Een andere invloed van de ligging van Imereti is terug te vinden in de bodem van het gebied. De bodem in Imereti bestaat voornamelijk uit klei en leem, wat bijdraagt aan de smaak en aroma van de wijnen die in de streek worden gemaakt.

Wijngebieden in Imereti

In Imereti zijn verschillende subgebieden te onderscheiden die elk hun eigen specifieke wijnproducerende tradities en druivensoorten hebben. De belangrijkste subgebieden in Imereti zijn de Racha-Lechkhumi en Kvemo Svaneti-streek, die bekendstaan om de witte wijnen gemaakt van Rkatsiteli-druiven.

Bezienswaardigheden in Imereti

De streek Imereti biedt diverse bezienswaardigheden gerelateerd aan wijn voor toeristen die geïnteresseerd zijn in wijn en de wijnproducerende cultuur van Georgië.

Denk bijvoorbeeld aan het wijnfestival dat jaarlijks plaatsvindt in de stad Telavi. Dit festival, dat de Telavi Wine Festival wordt genoemd, is een populaire toeristische attractie en trekt duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Het festival biedt een scala aan wijnen van verschillende Georgische wijnproducenten en streekgebonden lekkernijen, en omvat ook muziek- en dansoptredens en andere culturele activiteiten.

Een kerk in Kutaisi Imereti in Georgië

Daarnaast kent Imereti ook verschillende wijnhuizen die bezocht kunnen worden door toeristen. Veel van deze wijnhuizen bieden rondleidingen en proeverijen van de wijnen die op de boerderij worden geproduceerd. Dit is een unieke kans om meer te weten te komen over de wijnproducerende tradities van Imereti en om de kwalitatief hoogwaardige wijnen van de streek te proeven.

Verder lezen over Georgië

Ontdek de wondere wereld van Georgische wijnen met Lonely Planet’s Georgia, Armenia & Azerbaijan als jouw betrouwbare gids. Dit (e)boek biedt het meest relevante en up-to-date advies over wat je niet mag missen en welke verborgen schatten er op jou wachten.

Verken de Tusheti-regio te voet, ontdek de wijngaarden in Goris en proef de lokale wijnen in Baku. Begin nu jouw reis naar het hart van de Georgische wijnwereld!

Georgische wijn

Verder lezen over de oudste wijn ter wereld
beautiful green vineyard with rows of plants in georgia

Tsolikauri

Tsolikauri is een Georgische druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van witte wijn. Deze druivensoort wordt voornamelijk verbouwd in de wijnstreek Kakheti en

Lees verder »
Bunchs of red grapes

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een internationale druivensoort die ook wordt verbouwd in Georgië voor de productie van rode wijn. Deze druivensoort is bekend om zijn krachtige

Lees verder »

Aleksandrouli

De druivensoort Aleksandrouli is een bijzonder en veelzijdig druivenras uit Georgië, dat wordt gebruikt voor de productie van beroemde wijnen in het land. Van rood

Lees verder »
Twee glazen witte Georgische wijnen

Witte wijn

Georgische witte wijn is een unieke en smaakvolle wijn die wordt gemaakt in de regio van Georgië. De wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten, waaronder

Lees verder »
traditional georgian alcohol drink chacha in bottles with different fruits and herbs selling at

Chacha

Georgië is al eeuwenlang bekend om zijn unieke wijnbouwtradities en de versterkte wijnen die hier worden gemaakt zijn geen uitzondering. Deze wijnen, ook wel “Chacha”

Lees verder »

Het land Georgië

De cultuur, geschiedenis en wijntoerisme