Georgische wijnen

Over GeorgischeWijnen.nl

Our chefs work closely with you to reach the best

GeorgischeWijnen.nl

De plek voor liefhebbers van Georgische wijnen

Welkom bij GeorgischeWijnen.nl, dé plek voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar de authentieke smaken van Georgië. Wij zijn gepassioneerd door de Georgische wijntraditie en willen deze graag met u delen.

Georgië staat bekend om zijn rijke wijnhistorie en unieke wijnstijlen. Als een van de oudste wijnproducerende landen ter wereld, heeft Georgië een lange traditie van het maken van wijn met inheemse druivensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Wij zijn trots om je kennis te laten maken met deze bijzondere wijnen en om je te laten zien waarom Georgische wijnen zo speciaal zijn.

Oude gebruikte qvevri uit Georgië voor de wijnproductie

Wijn, wijn en nog eens wijn

Informatie en meer

Op onze website vind je uitgebreide informatie over de verschillende wijngebieden in Georgië, zoals Kakheti, Racha en Imereti.

Je leert over de kenmerken van de verschillende druivensoorten die in Georgië worden verbouwd, zoals Saperavi, Rkatsiteli en Kisi.

We geven ook tips over de beste plekken om te bezoeken tijdens uw reis naar Georgië, zoals de bruisende hoofdstad Tbilisi, de kustplaats Batoemi en de wijnstad Kutaisi.

Cultuur en geschiedenis

Georgië als wijnland

Naast informatie over de wijngebieden en de druivensoorten, bieden wij ook een kijkje in de rijke cultuur en geschiedenis van de Georgische wijn.

We vertellen je over de traditionele Qvevri-methode voor het maken van wijn en de belangrijke rol die wijn speelt in de Georgische cultuur en religie.

En we laten je kennismaken met de legendarische Georgische gastvrijheid, waarbij je altijd welkom bent om te genieten van een glas wijn met vrienden en familie.