Georgische wijnen

Khikhvi

De Georgische druivensoort Khikhvi is een oude druivensoort die voornamelijk in het oosten van Georgië wordt geteeld. De druif groeit voornamelijk in de Ratcha en Kakheti regio’s, bekend om hun prachtige wijngaarden en historische wijnhuizen. De khikhvi druivensoort wordt vooral gebruikt voor de productie van witte wijn.

Kenmerken van khikhvi

Een van de kenmerken van de Khikhvi druif is dat het een hoge suikergehalte heeft, waardoor de druif een rijke smaak en aroma heeft. De wijn die wordt gemaakt van deze druif is vaak licht tot medium gekleurd met tonen van appels, citrus en honing. De smaak is fris met een goede balans tussen zuurgraad en zoetheid.

beautiful vineyard, stormy sky and cart on ground in georgia

Khikhvi is een veelzijdige druif die goed combineert met een breed scala aan gerechten, zoals visgerechten, salades en gerechten met veel kruiden.

Variëteiten van de Khikhvi druif

Er zijn diverse subvariëteiten van de Khikhvi druif, waaronder de Khikhvi Rkatsiteli, Khikhvi Saperavi en Khikhvi Mtsvane. Elk van deze subvariëteiten heeft een eigen unieke smaak en aroma.

Er zijn veel goede wijnhuizen in Georgië die de Khikhvi druif produceren. Enkele van de beste wijnhuizen die Khikhvi wijn produceren zijn: Telavi Wine Cellar, Schuchmann Wines Georgia en Tbilvino. Deze wijnhuizen zijn bekend om hun hoge kwaliteit wijnen en hun traditionele wijnproductie technieken.

Verder lezen over Georgië

Ontdek de wondere wereld van Georgische wijnen met Lonely Planet’s Georgia, Armenia & Azerbaijan als jouw betrouwbare gids. Dit (e)boek biedt het meest relevante en up-to-date advies over wat je niet mag missen en welke verborgen schatten er op jou wachten.

Verken de Tusheti-regio te voet, ontdek de wijngaarden in Goris en proef de lokale wijnen in Baku. Begin nu jouw reis naar het hart van de Georgische wijnwereld!

Georgische wijn

Verder lezen over de oudste wijn ter wereld

Mukuzani

Georgië staat bekend om de krachtige rode wijnen die vol met tannines zitten. Mukuzani is typisch zo’n druivensoort. Deze populaire druivensoort wordt geteeld in Georgië

Lees verder »
Twee glazen witte Georgische wijnen

Witte wijn

Georgische witte wijn is een unieke en smaakvolle wijn die wordt gemaakt in de regio van Georgië. De wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten, waaronder

Lees verder »
female hand with tattoos holds a glass of wine against the background of vineyards

Georgische wijn

Georgië is een van de oudste wijnproducerende landen ter wereld, met een wijntraditie die teruggaat tot 6000 v.Chr. De traditioneel gebruikte qvevri’s worden vandaag de

Lees verder »

Aleksandrouli

De druivensoort Aleksandrouli is een bijzonder en veelzijdig druivenras uit Georgië, dat wordt gebruikt voor de productie van beroemde wijnen in het land. Van rood

Lees verder »

Het land Georgië

De cultuur, geschiedenis en wijntoerisme