Georgische wijnen

Georgische steden

Georgië is een land met een rijke en gevarieerde geschiedenis, cultuur en natuur. Het is een prachtig land dat zeker een bezoek waard is, met talloze fascinerende steden en dorpen waar je verliefd op kunt worden. Hieronder bespreken we de meest bijzondere steden van Georgië.

Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad en grootste stad van Georgië. De stad is rijk aan historie, cultuur en natuur en biedt bezoekers talloze interessante bezienswaardigheden, waaronder het oude stadscentrum, de Sioni-kathedraal, het Narikala-fort en het Rustaveli-theater. Tbilisi is ook bekend om zijn uitstekende restaurants, bars en winkels, waar bezoekers kunnen genieten van de lokale gastronomie.

Overzicht van Tbilisi

Kutaisi

Kutaisi is de tweede grootste stad van Georgië en is gelegen in het westen van het land. De stad is bekend om haar historische bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis van Bagrati en de Gelati-kloostercomplex. Kutaisi is ook een groene stad, met prachtige parken en tuinen die perfect zijn voor ontspanning en recreatie. 

Bagrati Cathedral in Kutaisi, Georgia

Ambrolauri

Ambrolauri is een kleine stad in het westen van Georgië. Het is bekend om zijn natuurlijke schoonheid, waaronder het Rak’atsminda-gebergte en de Rioni-rivier. Ambrolauri is ook een centrum van cultureel erfgoed, met tal van historische monumenten en musea. 

Telavi

Telavi is de hoofdstad van de provincie Kakheti in het oosten van Georgië. Het is een historische stad die bekend staat om haar prachtige paleizen, kerken en wijnhuizen. Telavi is ook een belangrijk centrum van wijnbouw in Georgië, met vele wijnkelders en wijnproeverijen waar bezoekers de gelegenheid krijgen om de lokale wijnen te proeven. 

beautiful vineyard, stormy sky and cart on ground in georgia

Kvareli

Kvareli is een kleine stad in het oosten van Georgië, gelegen in de provincie Kakheti. Het is bekend om zijn wijnbouw en wijnproducerende activiteiten, evenals om zijn schilderachtige landschap en historische monumenten. 

Verder lezen over Georgië

Ontdek de wondere wereld van Georgische wijnen met Lonely Planet’s Georgia, Armenia & Azerbaijan als jouw betrouwbare gids. Dit (e)boek biedt het meest relevante en up-to-date advies over wat je niet mag missen en welke verborgen schatten er op jou wachten.

Verken de Tusheti-regio te voet, ontdek de wijngaarden in Goris en proef de lokale wijnen in Baku. Begin nu jouw reis naar het hart van de Georgische wijnwereld!

Georgische wijn

Verder lezen over de oudste wijn ter wereld
Een dienblad vol Georgische mousserende wijn

Mousserende wijn

Georgië is een land met een rijke wijngeschiedenis die teruggaat tot meer dan 8000 jaar geleden. Naast de bekende rode, rosé, oranje en witte wijn,

Lees verder »
Red grapes with green leaves on the vine

Ojaleshi

De Georgische druivensoort Ojaleshi is een unieke druif die voornamelijk in het westen van Georgië wordt geteeld. De druif groeit op het terrein van de

Lees verder »

Rkatsiteli

Rkatsiteli is een Georgische druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van witte wijn. Deze druivensoort is een van de belangrijkste druivensoorten in Georgië

Lees verder »

Tavkveri

Tavkveri is een unieke druivensoort uit Georgië die wordt gebruikt om heerlijke rode en roséwijnen te produceren. Deze druivensoort is afkomstig uit de regio Racha

Lees verder »

Khikhvi

De Georgische druivensoort Khikhvi is een oude druivensoort die voornamelijk in het oosten van Georgië wordt geteeld. De druif groeit voornamelijk in de Ratcha en

Lees verder »

Het land Georgië

De cultuur, geschiedenis en wijntoerisme