Georgische wijnen

Het Telavi Wine Festival

Het Telavi Wine Festival is een van de belangrijkste wijnfestivals in Georgië en wordt gehouden in oktober in de stad Telavi, gelegen in de regio Kakheti. Dit festival is een unieke kans om de beroemde Kakheti-wijnen te proeven en te leren over de manier waarop Georgische wijn gemaakt wordt in Kakheti.

Traditionele qvevri wijnen

Een van de hoogtepunten van het Telavi Wine Festival is de kans om wijnen te proeven die zijn gemaakt met behulp van de traditionele Georgische methode van wijnbereiding, bekend als “qvevri“. Deze methode maakt gebruik van aardewerk potten, waarin de druiven worden gefermenteerd en bewaard. Deze wijnen hebben vaak een unieke, krachtige smaak en worden beschouwd als een echte Georgische specialiteit.

Telavi wine festival
Telavi wine festival

Naast het proeven van de wijnen, biedt het Telavi Wine Festival ook tal van andere activiteiten, zoals muziekoptredens, traditionele dansshows en wijnproeverijen geleid door wijnkenners. Bezoekers kunnen ook lokale lekkernijen proeven en kennismaken met de lokale cultuur en geschiedenis van de regio.

Toegang tot het Telavi Wine Festival is gratis. Er zijn wel kosten voor de proeverijen, maar deze zijn het dubbel en dwars waard.

Het Telavi Wine Festival is een must-see voor wijnliefhebbers en degenen die geïnteresseerd zijn in de Georgische wijn en cultuur. Het biedt een unieke kans om de beroemde Kakheti-wijnen te proeven en te leren over de traditionele manier waarop wijn wordt geproduceerd in Georgië. En naast wijn proeven, is het ook een culturele ervaring met muziek, dans shows, lokale lekkernijen, en kennismaken met de geschiedenis en cultuur van de regio Kakheti.

Verder lezen over Georgië

Ontdek de wondere wereld van Georgische wijnen met Lonely Planet’s Georgia, Armenia & Azerbaijan als jouw betrouwbare gids. Dit (e)boek biedt het meest relevante en up-to-date advies over wat je niet mag missen en welke verborgen schatten er op jou wachten.

Verken de Tusheti-regio te voet, ontdek de wijngaarden in Goris en proef de lokale wijnen in Baku. Begin nu jouw reis naar het hart van de Georgische wijnwereld!

Georgische wijn

Verder lezen over de oudste wijn ter wereld

Saperavi

Saperavi is een Georgische druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van rode wijn. Deze druivensoort is een van de belangrijkste druivensoorten in Georgië

Lees verder »

Aleksandrouli

De druivensoort Aleksandrouli is een bijzonder en veelzijdig druivenras uit Georgië, dat wordt gebruikt voor de productie van beroemde wijnen in het land. Van rood

Lees verder »
Bunchs of red grapes

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een internationale druivensoort die ook wordt verbouwd in Georgië voor de productie van rode wijn. Deze druivensoort is bekend om zijn krachtige

Lees verder »

Het land Georgië

De cultuur, geschiedenis en wijntoerisme