Georgische wijnen

Kakheti

Kakheti, of Kacheti, is de belangrijkste wijnstreek van Georgië, gelegen in het oosten van het land. In dit gebied wordt zo’n tweederde van de totale wijnproductie van Georgië gerealiseerd. Er komen vooral hele kwalitatieverode wijnen uit Kakheti. Op deze pagina staat meer informatie over de wijnproductie in het Georgische Kakheti.

De geografische ligging van Kakheti

De geografische ligging van dit gebied heeft uiteraard invloed op de druiven die er groeien. De wijngaarden in Kakheti liggen op heuvels en heuvelachtige gebieden, wat bijdraagt aan de unieke smaak van de wijnen uit deze streek. De druiven die hier worden gebruikt voor de productie van wijn zijn onder andere Saperavi, Cabernet Sauvignon, Rkatsiteli en Mtsvane.

Behoud van de Georgische wijncultuur

Deze streek is de thuisbasis van een belangrijke organisatie die zich inzet voor de bescherming en het behoud van de traditionele Georgische wijnproductiemethoden, de Georgian Wine Society. Deze organisatie speelt een belangrijke rol in het behoud van de kwaliteit van de wijnen uit deze streek en het bevorderen van de Georgische wijncultuur.

Wine tasting in a winery in Kakheti, Georgia

Bezienswaardigheden in Kakheti

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Kakheti die verband houden met wijn, zoals de wijnroute van Kakheti en de wijnfestivals die hier jaarlijks georganiseerd worden. Bezoekers kunnen ook terecht bij de verschillende wijnhuizen van Kakheti, waar ze kennis kunnen maken met de traditionele Georgische wijnproductiemethoden en de wijnen van de streek kunnen proeven.

Kakheti bezoeken of haar wijnen proeven

De hoge productieaantallen en de traditie van de streek maken Kakheti een belangrijke en toonaangevende wijnstreek in Georgië. Kakheti staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande rode wijnen. Lees meer over de wijnhuizen in Kakheti om inspiratie op te doen voor een bezoek aan deze streek.

Verder lezen over Georgië

Ontdek de wondere wereld van Georgische wijnen met Lonely Planet’s Georgia, Armenia & Azerbaijan als jouw betrouwbare gids. Dit (e)boek biedt het meest relevante en up-to-date advies over wat je niet mag missen en welke verborgen schatten er op jou wachten.

Verken de Tusheti-regio te voet, ontdek de wijngaarden in Goris en proef de lokale wijnen in Baku. Begin nu jouw reis naar het hart van de Georgische wijnwereld!

Georgische wijn

Verder lezen over de oudste wijn ter wereld

Mtsvane

Mtsvane is een Georgische druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van witte wijn. Deze druivensoort wordt voornamelijk verbouwd in de wijnstreek Kakheti en

Lees verder »

Aleksandrouli

De druivensoort Aleksandrouli is een bijzonder en veelzijdig druivenras uit Georgië, dat wordt gebruikt voor de productie van beroemde wijnen in het land. Van rood

Lees verder »

Rkatsiteli

Rkatsiteli is een Georgische druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van witte wijn. Deze druivensoort is een van de belangrijkste druivensoorten in Georgië

Lees verder »
traditional georgian alcohol drink chacha in bottles with different fruits and herbs selling at

Chacha

Georgië is al eeuwenlang bekend om zijn unieke wijnbouwtradities en de versterkte wijnen die hier worden gemaakt zijn geen uitzondering. Deze wijnen, ook wel “Chacha”

Lees verder »
beautiful green vineyard with rows of plants in georgia

Wijnhuizen van Kutaisi

De stad Kutaisi in Georgië is bekend om zijn wijnproductie en heeft verschillende wijnhuizen die de traditionele Georgische wijnproductie hanteren. Hieronder geven we een overzicht

Lees verder »

Tavkveri

Tavkveri is een unieke druivensoort uit Georgië die wordt gebruikt om heerlijke rode en roséwijnen te produceren. Deze druivensoort is afkomstig uit de regio Racha

Lees verder »

Het land Georgië

De cultuur, geschiedenis en wijntoerisme